Quantcast
Channel: Πνευματικοί Λόγοι
Viewing all articles
Browse latest Browse all 19379

Τουλάχιστον δύο ήταν τα Big Bang και όχι ένα!

$
0
0
Ο Gabriele Veneziano, Θεωρητικός Φυσικός – Καθηγητής, Έδρα Στοιχειωδών Σωματιδίων Βαρύτητας και Κοσμολογίας, College de France στην ομιλία του με τίτλο «Κβαντική Βαρύτητα και Κοσμολογία» στο 2ο Συμπόσιο των 7 Σοφών της Κοσμολογίας, στο ξενοδοχείο Hilton (Αθήνα, 2 / 10 / 2015).

Στην διάλεξη του ο κ. Veneziano αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας θεωρίας κβαντικής βαρύτητας, σαν κι αυτήν που υπερισχύει στην θεωρία υπέρ-χορδών, για την μελέτη της εξέλιξης του σύμπαντος. Σε μια τέτοια θεωρία η Μεγάλη Έκρηξη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη την αρχή του χρόνου. Μια πιθανή εικόνα θα ήταν μια αλληλουχία διαστολών και συστολών του σύμπαντος και αντί για »Μεγάλη Έκρηξη» θα έπρεπε να μιλάμε για »Μεγάλη Ανάκλαση».

Ο Gabriele VENEZIANO (Μετάλλιο Dirac 2014): Το 1968 πρότεινε ένα θεωρητικό μοντέλο που φέρει το όνομά του και έθεσε τις βάσεις στην θεωρία των χορδών των στοιχειωδών σωματιδίων. Μελέτησε τις επιπτώσεις αυτής της θεωρίας στην κβαντική βαρύτητα και την κοσμολογία του Big Bang (Μεγάλης Έκρηξης).

Το 2ο Συμπόσιο των Επτά Σοφών του Κόσμου για την Κοσμολογία, πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Μεσσηνία από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου του 2015. Τρεις κάτοχοι του βραβείου Nobel στη Φυσική και τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες στην Αστροφυσική, έδωσαν το παρών, περιβάλλοντας με το κύρος τους την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση.

Πρόεδρος του Συμποσίου ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, γνωστός για το έργο του στη NASA. Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, ως χορηγός επικοινωνίας, κάλυψε τις εργασίες του συμποσίου.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 19379

Trending Articles